Vafler (lavkarbo)

I kveld blir det vafler. Mest fordi jeg har kjøpt nytt dobbelt vaffelhjern, men også fordi jeg har lyst på vafler i dag.Denne oppskriften er tatt fra Justinpain  sin blogg, som igjen er hentet fra en annen blogg... Sånn florerer lavkarbooppskriftene rundt og forandres litt og litt.  I oppskriften til justinpain så bruker hun natreen, jeg kommer til å forandre til sukrin, siden det er det eneste søtningen jeg bruker. Bortsett fra i teen der brukker jeg natreen suketter.

Lavkarbovafler

3 dl rømme
4 egg
2 ts bakepulver
5-6 ts johannesbrødkjernemel
1 ts kardemomme
2ss sukrin                                                                                                                                                                                                 100 gr smeltet smør

Alt blandes og røren står litt for å tykne. Så er det bare å steke i vei.


Dette var virkelig godt! Smakte nesten som vanlige vafler, ihvertfall synes både svigemor og ungene det! :DHar også laget lavkarbopizza i dag. Med spekeskinke, kylling og purre på den ene og chirozo, kylling og purre på den andre.Pizzaen kommer også til å fungere som niste da vi skal til Hamar i morgen for å de storegull svømme. Har spist såå mye god mat i dag! Og i tilegg er det sunt! Vinn vinn! De skjønner ingenting de som sier at sunn mat ikke kan smake godt!

Ha en fortsatt fin kveld! Nå skal jeg kose meg med elsklingen♥

 

 

20 kommentarer

Celinn

11.jun.2011 kl.22:31

-Vil du bli vurdert, meld deg på:-)

Kristine Brandvold

11.jun.2011 kl.22:32

Nammis, så digg ut!

Marthe Borge

11.jun.2011 kl.22:34

Det så kjempegodt ut ; ) Fikk også lyst på vafler ; )

Mona

11.jun.2011 kl.22:35

Takk for oppskrift! Så kjempe gode ut, og nå gleder jeg meg til å prøve den ut jeg óg :-D

Ida

11.jun.2011 kl.22:44

naam! så gode ut!

kommentere alltid tilbake :)

Lavkarbotips

11.jun.2011 kl.23:05

Ser nydelig godt ut:-)vi tenkte visst likt idag vi to:-D fant på at jeg hadde lyst på vafler. Gikk på justinpain sin blogg for og finne oppskriften. Hadde ikke johannesbrødkjernemel, men brukte fiberhusk istedenfor :-D og litt mandelmel. Men huff vaffelhjernet mitt var ødelagt. . . Så ble sveler av det. He he he:-) men funket bra det. Var lette og snu egentlig. Men hadde vært bedre om jeg hadde hatt bringebærsyltetøy på. . Men men smakte greit med smør og sukrin også.

preciousmoments

11.jun.2011 kl.23:23

Ser godt ut! Du burde prøve å lage det vegansk en gang! Utrolig hvor godt det er, pluss at det gjerne er enda sunnere også:-) God helg!

Sunnlavkarbo

12.jun.2011 kl.00:29

Du får kose deg masse i Ankern i dag.. Der har jeg svømt mange mil opp gjennom tiden.. Bare 40 min til meg da.. Vil ikke anbefale d, litt mye vann her... Vaflene ser kjempe gode ut... Natta..)

justinpain

12.jun.2011 kl.02:43

Både pizzaen og vaflene så kjempegode ut, tror kanskje jeg også skal teste med sukrin neste gang jeg lager vaflene...Lykke til i morgen på svømmingen:-)))

nordlia

12.jun.2011 kl.05:23

Marthe Borge: Det var veldig godt!! Har fler igjen til i dag!! :D

nordlia

12.jun.2011 kl.05:28

Lavkarbotips:hehe.. Vafler er jo så godt! Ble det godt med mandelmel og fiberhusk? Spille jo ingen rolle om de er stekt i panna eller i vaffeljernet. Viktigste er at det smaker som vafler! :D Jeg laget jordbærsyltetøy av frosne jordbær og sukrin..

nordlia

12.jun.2011 kl.05:29

justinpain:Takk for det! Og takk til deg for oppskriften! :D Måtte ha ganske mye sukrin for å få de søte nok! Ha en kjempefin dag! :D

nordlia

12.jun.2011 kl.05:30

Sunnlavkarbo:Hehe.. ja, det er fint der! Håper du har hatt en god natts søvn! :D

nordlia

12.jun.2011 kl.05:33

preciousmoments:Sikkert kjempegodt med vegetar og feks pesto og ozarella! :D jeg tror at kjøtt er bra for meg jeg da! Og sunt! :D

nordlia

12.jun.2011 kl.05:34

Mona: bare hyggelig å spre gode oppskrifter. De var faktisk kjempegode!! :D

marteslilleboble

12.jun.2011 kl.07:35

Fy SØREN så godt det så ut! Jeg "stjeler" vaffeloppskriften, er det noe jeg savner så er det faktisk det :D Har ikke tenkt på å lete en gang, for jeg har hatt det for meg at det ikke kom til å bli vaffel på meg, noen gang igjen :o Men har ikke hatt noen sprekker så trives jo på lchf, det må jeg si; Men disse her, de skal prøves. Så utrolig godt ut. Hva pleier du evt. å ha på de? Syltetøy er jo litt no-no, men går kanskje an å finne et som er usukret?

nordlia

12.jun.2011 kl.19:51

marteslilleboble: Ja, vær så god! OG de er knallgode! Trenger ikke lete lenger heller! ;) Disse vaflene er skikkelig LCHF også. Ingen rare unaturlige ingredienser. Bare ikke ta for mye røre i jernet! Jeg laget syltetøy av knuste jordbær og sukrin, noe ala rørt syltetøy :)Lykke til!!!

marteslilleboble

13.jun.2011 kl.07:36

Da skal jeg prøve å lage bringebær- og jordbærsyltetøy på samme måte :D Sukrin står klar i skapet xD

nordlia

13.jun.2011 kl.08:04

marteslilleboble:Sukrin er helt genialt, kan erstatte vanlig sukker i det meste. Når man venner seg til smaken! En venninne av meg som også spiser LCHF skulle ha en planlagt sprekk, hun hadde hatt så lyst på snickers i flere uker og fikk helt sjokk når hun smakte den. Den smakte bare sterkt søtt, ikke noe annet. Man venner seg av med søtsmaken, og når man har gått en stund uten, så smaker sukker vondt.. hehe!

marteslilleboble

13.jun.2011 kl.08:16

Ikke sant! Jeg prøvde faktisk å spise vanlig sjokolade for en liten stund siden - syns det var HELT forferdelig jeg - og jeg var sjokoholiker!:o Fikk nærmest sjokk da jeg prøvde å smake litt. Nei, skal jeg ha sjokolade lager jeg enten med cocosa og mørk kakao selv, eller så kjøper jeg 70-86% mørk sjokolade. Much better! :D Er et helt fantastisk kosthold, jeg har aldri hatt så lite søtsug som det jeg har nå (faktisk tilnærmet null) - eneste jeg gjør litt feil kanskje, er at jeg drikker Pepsi Max. Men unner meg det, er jo ikke sukker i det - men det var den koffeinen da :P

Skriv en ny kommentar

nordlia

nordlia

0, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits